MENÜ
Meli Nails
***Müköröm egyszerütől az extrémig***

Pár szót a mükörömröl....

 

A mai kor női számara az ápolt, kultúrált megjelenéshez nélkülözhetetlen a tökéletes manikűr, a lakkozás, vagy a műköröm megléte.

A műköröm nem csak a mai, modern kor találmánya. Már az egyiptomi fáraók is aranyozott pótkörmöket helyeztek fel sajátjaikra, hogy isteneikhez hasonlóvá válhassanak. Nem csak az egyiptomiak, hanem a kínai, indiai, római és a görög nemesek is viseltek pótkörmöket, illetve festették körmeiket különböző színűre hennával, arannyal, ezüsttel vagy rovarváladékkal.A körömlakkozása terén a forradalmi áttörést az autófényezés továbbfejlesztése jelentette. 1932-ben Charles Revlon és bátyja kifejlesztették az első körömlakkot.

Az első műköröm csak 1934-ben került forgalomban egy fogorvos fejlesztése jóvoltából. Ettől kezdve már mindenki számára ( rágott, apró körműek ) is elérhetővé vált a szép, ápolt, lakkozott köröm.

Ám hazánkban az 1980-as években jelent meg a műköröm készítés. Azóta már számos technika vált ismertté. Újabb és újabb anyagokkal, díszekkel, technikákkal, formákkal rukkolnak elő az alapanyag gyártó cégek, azért, hogy megkönnyítség a műkörmösök munkáját, ezáltal mi körmösök szebbnél szebb körmökkel csaljunk mosolyt az elégedett vendégek arcára.

 

 

Technikák

 

Tipes technika
Ezt akkor alkalmazzuk, ha nincs szabad körömszél ami alá a sablont felhelyezzük. Ilyenkor egy műanyag körmöt ragasztunk a saját körömfelületre, amit a megfelelő előkészítések után a Vendég által kért anyaggal – legyen az porcelán vagy zselé – bevonunk.

 

Épített technika
Ilyenkor egy speciális papírsablont helyezünk fel a meglévő szabadszél alá. Erre a sablonra – zseléből vagy porcelánból – a kívánt hosszban és formában megépítjük a körmöket.

 

Körömágyhosszabítás
Ezt a technikát a rágott körmöknél illetve lenövésmentes francia vég készítésekor alkalmazzuk. Ilyenkor egy hússzínű, rózsaszínes anyaggal a körömágyi rész a kívánt nagyságúra és formájúra készíthetjük el. Ezzel a módszerrel egy tökéletes, esztétikus körömágyat tudunk kialakítani. Azoknak ajánlott még ez a technika, akik a hosszú körmökön a vékony francia véget kedvelik.

 

Saját köröm erősítése
Azoknak ajánlott, akiknek gyenge, repedezett, lemezesen törő körmük van, és azt szeretnék csak megerősíteni anélkül, hogy a saját körmük formáján vagy hosszán változtatnának

 

 

Műköröm lábra

Kezünk ápolása mellett nélkülözhetetlen a láb ápolása is.

Egy egyszerű francia lakkozással és pár strasszkővel máris teljes az összhang az ápolt kéz és a láb között.

Ha azonban a lakkozásnál tartósabb megoldást szeretnénk, akkor érdemes lábunkra is műkörmöt rakatni.

Persze ez nem azt jelenti, hogy óriási nagy körmöket építünk, amik kinyomják a cipő orrát vagy lelógnak a papucsról… dehogy.

Egy saját körömhosszra felhelyezett francia zselés díszítés igen esztétikus látványt nyújt, s mivel a lábon a körmök lassabban nőnek, mint kézen, ezért elég 5-7 hetente újratölteni a lábkörmöket.

 

 

 

Szavazás

Tetszenek a munkáim?
Van még mit gyakorolni.Elmegy.
Van egy-kettö jó !
Tetszenek nagyon!Nekem is kell!
Nem tetszik egyik sem!
Asztali nézet